Projecte

                                                           El projecte preveu l’ús de diversos espais:

  • Casa de Repòs, de silenci i de sanació

    La casa, documentada des del 1378 i construïda a sobre de pedra, és dedicada íntegrament a vivenda dels impulsors del Centre i també a acollir a les persones que vulguin fer retirs individuals, en parella, en família o en grups organitzats. A la planta principal hi ha l'entrada al NE amb tres portes successives que fan de portal on hi ha l'estança més social, amb uns sofàs al davant de la gran xemeneia tradicional, una cuina petita al darrera d'una barra de bar i espai per a una taula que es pot allargar. Al centre d'aquesta planta hi ha l'ull de l'escala que hem reformat per a fer-la lluminosa, la cuina que ara és més nova i endreçada; la sala gran polivalent de 56 metres quadrats i annexada a ella una altra de més petita amb un gran finestral obert a SE, on hi tenim l'estudi. A la resta de la planta hi ha 4 habitacles més ocupats de moment pels impulsors. A la planta superior al NE hi ha un apartament equipat d'uns 60 metres quadrats, dos habitacions amb quarto de bany, quatre més amb quarto de bany i sauna seca i un apartament-suite d'uns 50 metres quadrats al SO. A la planta baixa hi ha l'entrada principal que dona a la sala provisionalment de teràpies. La resta de la planta és encara per rehabilitar, en un dels quartos hi ha les escomeses, bombes i demés instal·lacions d'aigua. Aquesta planta també inclourà una sala de lectura i la biblioteca. A l'exterior, en forma d'escaire, hi haurà una terrassa orientada a les façanes de Ponent.

  • Seu del Col·lectiu Angrillats (encara per rehabilitar)

    -Recepció i Punt d'Informació del Centre

    -Sala polivalent per a cursos i activitats diverses.

    -Alberg pensat per a voluntaris, treballadors, alumnes, etc. sense estar fent retirs de salut. Zona equipada amb lliteres, banys, WC's i Cuina-menjador.

    -Petit taller per a fer manteniments (ebenista, mecànic, lampista, llauner, tramats vegetals, ...)

  • Bosc comestible

    Diversos espais de bosc integrant l'horta, la verdura, la vinya, arbres fruiters i lleguminoses ben diversos, aplicant i experimentant l'agricultura sintròpica.

  • Gran cobert energèticament harmonitzat (encara per realitzar)

    Espai polivalent per a activitats diverses i esdeveniments, festivals, meditacions en grup, tallers, etc.

  • Espais per a la producció de l'escalfor

    Sala per la caldera de biomassa de 70 kW amb dipòsit d'inèrcia de 1000 litres, comandament i proteccions.

    Sala anexe d'emmagatzematge de 60m³ de combustible d'estella de fusta.

  • Dipòsit d'abastament d'aigua de boca de 20.000 litres

    Aigua provinent de la xarxa mancomunada tractada amb diversos filtratges holístics per a la seva millor estructuració.

  • Tractament i aprofitament de les aigües residuals de 5 etapes

    -Un biodigestor de sedimentació proper a la casa.

    -Un biodigestor de segona etapa proper a les piscines.

    -Primera piscina de compensació.

    -Segona piscina de compensació.

    -Última gran piscina amb peixos per finalitzar el tractament.

  • Escola a l'aire lliure (en projecte)

    amb la següent infraestructura: espai cobert tèrmicament equalitzat, casetes als arbres, tipis, rocòdrom, hortet, taller d'arts (teatre, música, dansa, pintura, fang) i oficis (fusta, pedra, aigua, foc, metall, electricitat, construcció holística), petit circ de malabarismes i acrobàcies, seguretat en alçada, escalada, laberint, tota la resta d'activitats que puguin sorgir de manera fluida.

  • Altres espais en projecte

    - Cases de fusta i/o de palla.

    - Cases de fang o tàpia de formes arrodonides amb diversos àbsides.

    - Casetes als arbres.

    - Piscina natural polivalent (estiu - hivern) amb purificació salina.

    - Tallers d'arts i d'oficis a una nau de 300 metres quadrats amb un altell afegit.